Déli híd & a Gyűrű bezárása – a terveket bemutató honlapon

A régóta várt harmadik szegedi Tisza-hidat – más néven Déli hidat – tervező FÖMTERV 2023 szeptember 2-án benyújtotta az engedélyezési szintű terveket (a kiviteli terv és a közbeszerzési dokumentáció határideje 2024 augusztus). Az eddig elkészült tervanyag bemutatásához egy önálló honlap készült, hogy a városlakók és másutt élő érdeklődők részletesen megismerhessék ezeket a terveket. Itt természetesen már nemcsak látványtervekről van szó – amelyekből 16 db a honlap nyitóoldalán szerepel, automatikus diavetítéssel – hanem egy részletesebb tervanyagról.

A honlapon barangolva megtalálható a:

-történeti előzmények ismertetése

-a tervezési feladat ismertetése

-tervezés ütemezése

-projekt általános ismertetése, ezen belül a “Nagykörút bezárása” c. átnézeti helyszínrajzról részletes, zoomolható helyszínrajzok (egyesített, kerékpáros, zöldfelületrendezési) érhetők el a szakaszokat határoló téglalapok feletti ’Szakaszelnevezés’-re kattintva

-“zöld Tisza híd” részletes tervei; mégpedig látványos normál- ill. perspektivikus helyszínrajzokkal, részletes műszaki tervekkel, továbbá a tervezést alátámasztó előképek bemutatásával (szerkezeti kialakítás, zöldfelületek, közösségi terek, várossziluett)

-megalapozó háttéranyagok: forgalmi vizsgálat, csomóponti vizsgálat, zöldfelület kialakítás, környezetvédelem, fejlesztési lehetőségek

A honlapot az Építési és Közlekedési Minisztérium, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a FÖMTERV jegyzi. A kapcsolat gombra kattintva lehetőség nyílik kérdések megküldésére.

Hozzászólás