Fókuszban a területfejlesztés & egy “Random Science” előadás

A CSMKIK Kommunikációs és Reklámklubja nyár eleji klubnapján a hazai tervezés szerteágazó világának feltárására invitálja a vállalkozásokat és az érdeklődő lokálpatrióta polgárokat. 2023. február 20-án Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a Dél-Alföld Gazdaságfejlesztési Zónáiban működő kereskedelmi és iparkamarák elnökeivel. Ennek nyomán kiemelt jelentőséggel bír a térség jövőjét alakító tervezési folyamatok aktualitásainak megismerése. Ezen belül pedig a digitalizált, koordinált és integrált tervezési rendszerek megújítása valamint azok gyakorlati felhasználása közötti kapcsolatok erősítése. A TEIR (az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer) üzemeltetésének és fejlesztésének szakpolitikai irányítását a Miniszterelnökség részeként a területfejlesztési miniszter munkaszervezetéhez tartozó Területfejlesztési Tervezési és Támogatási Főosztály végzi. A több mint két évtizede működő TEIR társadalmi, gazdasági és környezeti téradatokat megjelenítő felülete csaknem 20 különböző adatkezelő szervezettől kap rendszeresen adatokat, félszáz témakörben, amely kiváló hátteret biztosít a vállalkozások fejlesztési szándékainak a megalapozásához. Az adatok megjelenítése azért is fontos, mert azonnal nyilvánvalóvá tesz összefüggéseket a döntéshozók, vagy az elemzést készítők számára, tényalapú helyzetképet mutatva a területi folyamatokról.
Időpont: 2023. június 12. 14 óra
Helyszín: CSMKIK Székház Szeged Párizsi krt. 8-12.
Felkért előadó: Dr. Czene Zsolt főosztályvezető
Miniszterelnökség Területfejlesztési Tervezési és Támogatási Főosztály. Üdvözlettel Volford László”

“Kedves urbanisták! Meghívlak Titeket a következő Random Science előadásunkra, amit jövő héten kedden (06.13.) 18 órától tartunk a Feketesas u. 28. szám alatt a Motiváció Közösségi Térben (a korábbi Buda-cash brókerház helyén). Az eseményről azt kell tudni, hogy valamilyen tudományos témájú előadás lesz, de sosem mondjuk el, hogy mi lesz a téma előre, csak a helyszínen derül ki. Természetesen ingyenesen. Itt a Facebook esemény hozzá: https://www.facebook.com/events/3618641528368827 . Üdvözlettel, Szerdahelyi Mátyás”

Kiemelt kép: a Mondolo és a Motivációs Műhely Random Science előadására invitáló nyitókép a Facebook oldalon (SzM hozzájárulásával és javaslatára)

Hozzászólás